به گزارش راهبرد معاصر، از اواسط ماه ژوئن سال جاری میلادی اختلال وسیع در شبکه توزیع برق در سرزمینهای اشغالی به قطع برق در مناطق مسکونی و صنعتی منجر شده است و همزمان نارضایتیها از عملکرد کابینه «یائیر لاپید» نخستوزیر موقت رژیم صهیونیستی را افزایش داده است.
آتشسوزیهای گسترده در زیرساختهای نیروگاهی، اختلالهای فراگیر در شبکه توزیع و قطع وسیع برق بهویژه در زمان بارندگی سبب شده است اعتراضات اجتماعی بهویژه میان کاربران شبکههای اجتماعی در سرزمینهای اشغالی شدت پیدا کند.
در سالهای اخیر مقامات ارشد رژیم صهیونیستی با طرح ادعاهای اغراقآمیز از تبدیلشدن این رژیم به قطب انرژی ظرف چند سال آینده صحبت میکنند. این مسئله بهویژه پس از امضای توافق ترسیم مرزهای ساحلی میان لبنان و رژیم صهیونیستی با شدت و جدیت بیشتری بیان میشود و این در شرایطی است که این رژیم حتی در تأمین نیازهای اولیه و روزمره ساکنین سرزمینهای اشغالی به منابع انرژی همچون برق نیز عاجز مانده است.
در ماههای اخیر اسامی بسیاری از شهرهای ناشناخته سرزمینهای اشغالی در صدر عناوین رسانههای بینالمللی قرار گرفته است، بهطوری که برای مثال شهر «یاونه» در نزدیکی شهر «اشدود» بهجهت گستردگی و تکرر قطع برق لقب «شهر ارواح» را از آن خود کرده است.
قطع برق در سرزمینهای اشغالی حتی بر شبکه حملونقل بهویژه حرکت قطارهای شهری و بینشهری نیز اثرگذار بوده است. 4 ماه قبل بود که قطع برق در شهر «لود» سبب شد تردد قطارها بین ایستگاههای این شهر و بئرالسبع در جنوب دچار اختلال شود. نکته قابل توجه آنکه این خط راهآهن در مجاورت با 8 نیروگاه برق رژیم صهیونیستی قرار داشت.
اما در روزهای اخیر نیز سلسله حوادث قطع برق در شهرهای مختلف صدای اعتراض همگان را درآورده است. منابع خبری از قطع کامل برق در شهرهای یاونه، حیفا، کارمل و مناطق اطراف آن خبر دادند.
شرکت برق رژیم صهیونیستی با انتشار بیانیهای مدعی شده است که قطع گسترده برق در شهرهای یاونه، حیفا، تیرات کارمل و شهرک مجدیم در نتیجه نقص در سامانههای صنعتی و انتقال ولتاژ بالای برق رخ داده است. این شرکت از ارائه توضیحات بیشتر در مورد دلایل وقوع این حادثه خودداری کرده است.
بهرغم توجیههای گفتهشده، تعدد رخدادهای قطع برق سبب شده است برخی از احتمال وقوع حملات سایبری علیه زیرساختهای توزیع برق در سرزمینهای اشغالی سخن به میان آورند. اگرچه پس از هر بار قطع برق، مسئولین ذیربط مدعی اتفاقی بودن و یا حتی خطای انسانی در وقوع این حوادث میشوند اما بهنظر میرسد این حجم از قطعی برق و زمان طولانی آن شائبه هرگونه تصادفیبودن این حوادث را رد میکند.
اهمیت این مسئله ازآنجایی است که اخیراً سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی از دستگیری شبکهای از جاسوسان وابسته به جنبش اسلامی حماس در مراکز و صنایع حساس زیرساخت رژیم صهیونیستی خبر داده بودند. نتایج بازجویی از افراد دستگیرشده گویای آن است که این افراد حتی اقدام به برگزاری مانورهای آزمایشی خرابکارانه با هدف اخلال در صنایع زیرساخت رژیم صهیونیستی در صورت وقوع هرگونه جنگ در آینده علیه نوار غزه کرده بودند.
آنچه مشخص است این است که ناکامی نهادهای مربوطه در شناسایی دلایل وقوع سلسله رخدادهای قطع برق و ناتوانی در رفع این مشکل علاوه بر وارد ساختن میلیونها دلار خسارت مالی به اقتصاد داخلی این رژیم، بر حجم نارضایتیها میان ساکنین سرزمینهای اشغالی دامن زده است و در صورت تکرار این روند ممکن است به ظهور حرکتهای اعتراضی میان ساکنین رژیم صهیونیستی منجر شود./ تسنیم